ALEGETI CULORILE IN MOD INTELIGENT

Culorile vesmintelor trebuie alese cu grija, deoarece folosirea lor implica mai multe aspecte: culoarea pielii, culoarea parului si a ochilor, dar si personalitatea…

Cel mai bun mod pentru a gasi tonurile care va prind este sa faceti un mic test: uitati-va in oglinda si puneti-va in dreptul fetei tesaturi in game de culori diferite, alegandule pe cele cu care va sta mai bine.

PRINCIPII DE BAZA

CULOAREA care va vine cel mai bine trebuie purtata aproape de chip, pentru a-l lumina!

Intr-o tinuta nu trebuie sa combinati niciodata mai mult de trei culori, care in mod necesar vor apartine aceleiasi familii ori vor fi nuante ale aceleasi culori de baza. De exemplu, puteti asocia un pantalon albastru, un pulover violet si un sacou bleumarin. Insa o combinatie de portocaliu, violet si maro este mult mai problematica!

Daca optati pentru o tinuta in doua culori, jonglati cu contrastele sau folositi nuante ale aceleiasi culori.

Contrastul presupune purtarea a doua culori opuse. Atentie! Nu este potrivit pentru femeile plinute sau pentru cele scunde, intrucat taie silueta in doua.

Se pot purta combinatii de nuante foarte apropiate, cum ar fi bej si crem. Astfel de combinatii alungesc siluetele, la fel si imbracamintea monocroma.

Negru si albul nu sunt considerate culori. De aceea, le puteti asocia cu orice culoare; la fel puteti proceda cu griul, care este o culoare neutra.

Daca sunteti plinuta, alegeti tinute monocrome, insa pentru variatie puteti alege culori intunecate pentru partea de jos a corpului, asociate cu nuante deschise sau vii, pentru a va lumina fata. De altfel, in ciuda a ceea ce s-ar putea crede, o tinuta in alb de sus pana jos este recomandata femeilor durdulii.

Inviorati o tinuta intunecata cu o tusa de culoare: bijuterii, esarfa sau pantofi.

Sursa: 50 de reguli de aur pentru relooking – Cristina Cordula; internet

 

Deschide conversatie
Buna,
Te pot ajuta?
Powered by