Cum sa ne imbracam cand

Cum sa ne imbracam atunci cand exista un cod al vestimentatiei

“Invata sa te cunosti mai inainte si apoi pune-ti frumusetea in valoare, dar cu masura!” – Epictet

Desi nu exista un raspuns standard la aceste intrebari deoarece depinde de foarte multe circumstante: de vreme, de anotimp, de perioada zilei, de locul unde te duci, de ceea ce faci, etc. Totusi, Nina Garcia ne da cateva sugestii.

TINUTA DE SEARA

Seara, trebuie sa lasi frau liber imaginatiei. Acesta este timpul in care poti sa te lasi purtat pe aripile fanteziei. Purtati culori provocatoare, bijuterii extraordinare, tot ce va trece prin minte si va ajuta sa va faceti o intrare spectaculoasa! In cazul tinuteti de seara, barbatii trebuie sa poarte smooching, iar femeile – rochii lungi sau rochii de cocteil. Dar acum puteti rupe aceasta eticheta. Nu trebuie sa fii doar o alta femeie imbracata cu o rochie lunga si neagra; vor fi destule printer care te vei pierde.

Alternative: rochii de bal, o tinuta oficiala (la patru ace) sau o tinuta ingenioasa (asta inseamna ca petrecerea are o tematica; trebuie sa acordati intotdeauna o atentie deosebita tematicilor ca sa nu gresiti vestimentatia).

TINUTA COCTEIL

Presupune o rochie scurta. Pune-ti imaginatia la treaba! Alege-ti o rochie scurta, fantastica, o pereche de pantofi cu toc inalt, care sa le taie respiratia celorlalti invitati si niste bijuterii extravagante! Un inel mare este perfect pentru aceasta ocazie.

Alte alternative: Tinuta de seara este optionala; o tinuta neoficiala sau semioficiala (toate inseamna practice acelasi lucru).

TINUTA DRESSY CASUAL

Pantalonii reprezinta o alegere foarte buna, dar nu blugii. Bluzele se preteaza si ele foarte bine pentru aceasta ocazie, dar nu tricouri.

Alternative: tinuta smart casual (acelasi lucru ca dressy casual), tinuta festiva casual (aveti grija – presupune o tematica!) sau tinuta business casual (nu se incadreaza bluzele decoltate).

TINUTA CASUAL

Presupune o multitudine de variante. Dar fiti atente! Cineva va ofera o invitatie, asa ca e timpul sa va ganditi serios ce tinuta vestimentara sa adoptati. Aveti libertate de miscare. Profitati din plin de ea!

Deschide conversatie
Buna,
Te pot ajuta?
Powered by