Esti o victima a modei?

“Nu datorita banilor esti bine imbracat – este un fapt de la sine inteles.” – CHRISTIAN DIOR

O alta modalitate prin care poti sa indentifici o victima a modei (in afara de “geanta in voga”) este sa descoperi marcile celebre ale pieselor vestimentare pe care le poarta persoana respective. Nu-ti va fi greu sa le observi, pentru ca le va etala ostentativ. Dar poti la fel de bine s-o intrebi. Iti va raspunde mandra: “Prada, Gucci, Chanel.” Sunt convinsa ca nu va purta vreun obiect de imbracaminte cumparat de la magazinele H&M; nu e atat de desteapta. (Rectificare: Nu desconsider firme celebre ca Prada, Gucci, Chanel sau Hermes – nu sunt atat de proasta. Imi plac creatiile acestor case de moda – vedeti, sunt chiar desteapta. Dar nu sunt de acord sa le cumpar produsele pentru ca sunt la moda.)

A treia modalitate prin care putem identifica o victima a modei (aceasta este mai dificila si presupune o oarecare experienta) este sa observam cate dintre piesele ei vestimentare poarta amprenta trendurilor de sezon.Un trend – o bijuterie cu turcoaz – este minunat. Doua trenduri – un colier din turcoaz si poate o fusta la moda – pot fi la fel de frumoase. Cand apar trei trenduri,pasim deja pe un teren periculos. Cand persoana poarta un colier, o fusta si pantofi cu toc stiletto – ultima tendinta in moda – frumusetea incepe sa paleasca. In momentul in care aceeasi persoana poarta un colier, o fusta, pantofi cu toc stiletto si o bluza cu volanase – toate “in voga” – atunci este vorba, fara indoiala, de o victima a modei.

Cum sa nu deveniti o victim a modei

De fiecare data cand vad o femeie cu o geanta “la moda”, nu o invidiez; dimpotriva, mi-e mila de ea. A cheltuit o mie de dolari doar ca sa poarte un obiect “in voga”. Nu voi intelege niciodata aceasta mentalitate. De ce te-ai afisat in lume cu o geanta pe care scrie “Sunt o victim a modei?”. Este ca si cum ai flutura steagul albal capitularii – un steag scump, fabricat de obicei din piele neagra. O geanta “la moda” nu-ti va innobila garderoba si nici nu va transmite un mesaj extraordinary celor din jur. In plus, geanta presupune putina discretie. Alegeti, asadar, o geanta rosie, din piele – sau ceva care sa corespunda stilului vostru personal, ceva care sa nu va transforme insa in lemingi! Nu sunt niste animale prea frumoase.

“Fii tu insuti, indiferent ce spun ceilalti!” – Sting

Moda este costisitoare. Stilul nu. Unele dintre cele mai stilate femei nu sunt nici pe departe cele mai bogate. Ironia sortie este ca tocmai femeile cu mai putini bani par sa inteleaga cel mai bine notiunea de stil. Poate pentru ca sunt obligate sa fie selective, neputand sa urmeze orbeste trendurile modei. Poate pentru ca se gandesc de doua ori inainte de a cumpara ceva. Poate pentru ca si-au perfectionat arta de a asorta articolele scumpe cu cele ieftine. Sau poate pentru ca stiu cand sa faca economii si cand sa arunce banii pe lucruri extravagante.

Uneori, o vedeta bogata ne reaminteste cat de frumos poate fi un lucru ieftin. Kate Moss a facut valve cand a fost fotografiata purtand o geanta in valoare de 2,99 lire sterline, pe care a cumparat-o dintr-un super-market din Marea Britanie. In doar cateva ore, vanzarile la acest produs au atins cote ametitoare.

Stilul consta tocmai in aceste simbioze imperfect si neobinuite. Este nevoie de timp si truda pentru realizarea unor combinatii desavarsite. Atentie insa, nu trebuie sa fie un proces superficial, ci sa para ca totul vine de la sine.

Incercati sa asortati:

  • Articole de la H&M cu Prada
  • Haine vintage cu trenduri modern
  • Un material in dungi cu stofa ecosez
  • Haine masculine cu cele feminine
  • Haine din piele cu cele din dantele

Obiecte vestimentare pretioase cu obiecte lipsite de valoare

“Un lucru frumos nu este perfect”
Sursa: Totul despre stil – Nina Garcia

Internet

Deschide conversatie
Buna,
Te pot ajuta?
Powered by